Almedalen 2016

1 Jul 2016

(In Swedish)
I år åker vi till Almedalen i sedvanlig ordning. På uppdragslistan kommer vi bland annat presentera en helt färsk opinionsundersökning om svenskarnas attityd till hälsa och motion.

Resultatet från undersökningen, gjord av Novus våren 2016 på uppdrag av En Svensk Klassiker, visar på de utmaningar och möjligheter folkhälsan står inför i relation till framtidens skola, arbetsplats och samhället i stort. Mitt i den rådande hälsotrenden är det lätt att tro att alla tränar, men verkligheten ser annorlunda ut, med fortsatt ökad barnfettma, mindre tid till träning i skolan, ökad stress och oro på de stillasittande arbetsplatserna och en allmän förvirring kring vilka råd och rön som är rätt inom kost. I opinionsundersökningen har vi således djupdykt och tittat på svenskarnas beteende och attityd till träning, hälsa och motion samt fått svar på frågor om tränings(o)vanor och fysisk (in)aktivitet. Resultat presenteras och diskuteras av deltagarna i workshop-form på plats, där vi även träffar ICA som nyligen lanserat Sveriges största folkhälsosatsning i modern tid genom ICA-Klassikern.

  • Michael Thorén, VD, En Svensk Klassiker
  • Roland-Philippe Kretzschmar, Projektledare opinionsundersökning, Raw Agency
  • Teddy Falkenek, Chef samhällsengagemang och sponsring, ICA
  • Karin Larsén, Prof. Rektor, GIH
  • Peter Mattsson, Idrottschef, Riksidrottsförbundet
  • Marco Morner, Chef strategisk planering, Livsplats Sverige (fd Chefsstrateg Folkhälsomyndigheten)

Kom gärna förbi, ingen föranmälan krävs. Tisdag 5 juli kl 08.00-09.30. S:t Hansgatan 18, Green Hat People-huset. Välkommen!

Almedalen

I sedvanlig ordning arrangerar vi även morgonträning med En Svensk Klassiker och ICA. Vi finns på plats 07.00 tisdag, onsdag och torsdag nere vid Kallis (glassbaren vid strandpromenaden). För dig som gillar att träna på morgonen är det ett utmärkt tillfälle att träffa likasinnade och nätverka med andra motionerande politiker, opinionsbildare och journalister. Ingen föranmälan krävs!

Vi finns också på plats i Almedalen för lite andra kunduppdrag, nätverkande och trendspaning. Hoppas vi ses!